Еколог розкритикував закон про заборону суцільних рубок у Карпатах

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» № 249-ІХ, ухвалений Верховною Радою 30 жовтня 2019 року. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Підписаний Президентом Закон передбачає встановлення заборони проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках та продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону», - йдеться у повідомленні.

Київський еколог Петро Тєстов розкритикував підписаний Президентом закон.

«Цей законопроект не тільки не забороняє суцільні рубки в Карпатах, але й навпаки знімає мораторій на проведення рубок у високогірних лісах вище 1100 метрів та дозволяє знову використовувати гусеничні трактори та інші шкідливі для довкілля засоби лісозаготівлі! А рубка, де на місці старого лісу залишиться тільки метровий підріст, згідно цього законопроекту, буде вважатись «несуцільною», - заявив П.Тєстов.

На думку еколога, «зрада» відбулась завдяки трьом поправкам, які подали народні депутати Олег Бондаренко та Степан Івахів.

«З чиєї подачі я не знаю, але маю підозру, що без Держлісагенства не обійшлось. Не дарма воно так раділо з прийняття цього законопроекту», - зазначив П.Тєстов.