В Івано-Франківську відбувся міжнародний форум з енергоефективності

В Івано-Франківську відбувся V міжнародний інвестиційно-економічний форум «Партнерство і перспектива. Енергоефективна громада». Про це повідомили в ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

У форумі крім представників з цілої України брали участь гості з Польщі, Румунії та Латвії. З вітальним словом до учасників форуму звернулися міський голова Руслан Марцінків, заступник голови Обласної держадміністрації Дмитро Романюк, консул Генерального Консульства Республіки Польща у Львові Рафал Кацот та ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу Євстахій Крижанівський.

За період 2015-2019 року в Івано-Франківську реалізовано або продовжується реалізація 10 великих проектів на об'єктах комунальних підприємств і бюджетної сфери загальною вартістю 784,4 млн. грн. і розрахунковим економічним ефектом 47 млн. грн.

У своїй презентації міський голова Руслан Марцінків, зокрема, зупинився на енергоефективному розвитку ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненрго». Так завдяки співпраці з ЄБРР успішно впроваджується Проект «Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання», вартість якого - 10,8 млн. євро. На сьогодні вже успішно реалізовано і діють такі напрямки цього Проекту, як: реконструкція та модернізація котельні на вулиці Військових Ветеранів, 8а; реконструкція та модернізація котельні на вулиці Медична, 17а; встановлення сучасної котельні на альтернативному паливі (деревинна тріска) на вулиці Тролейбусна, 40а; реконструкція магістральної тепломережі на вулиці Стуса з підключенням споживачів двох мікрорайонів на вулицях Надвірнянська та Хоткевича. Нині на завершальному етапі здійснюються роботи по реконструкції та модернізації котельні, що на вулиці Довга, 68а із встановленням сучасного газового котла потужністю 9 МВт.

Серед заходів на 2020 рік заплановано провести реконструкцію котельні на вулиці Дорошенка, 28а із встановленням газового котла потужністю 12 МВт; заміна теплових мереж в мікрорайонах «Тролейбусна» та «Дорошенка» з метою використання технологій, які гарантують економію теплової енергії; встановлення 170 індивідуальних теплових пунктів у трьох житлових районах обласного центру.

Під час форуму відбулося підписання меморандуму про партнерство між Фондом енергоефективності та Івано-Франківською міською радою.