В Івано-Франківську презентували виставку польських фотомитців

В Івано-Франківську відбулась фотовиставка «Білий Слон – Піп Іван в снігу та льоді» та показ двох документальних фільмів - «Обсерваторія» та «Білий Слон» були цікавими супроводжуючими заходами 8 Перегляду сучасного польського кіно «Під Високим Замком».

«Піп Іван був, з одного боку, небезпечною ціллю взимку. Але саме тоді ми могли зробити багато різноманітних фотографій. Ці кадри представляють простір в різних умовах освітлення, у сильному вітрі, в різних варіаціях хмар. Сама будівля обсерваторії, заледеніла, потужна, монументальна, справляла величезне враження. Проведені в головному масиві Чорногори три дні дали нам можливість зробити багато чудових і різноманітних кадрів, які ми сьогодні тут показуємо – сказав Яцек Внук з Державної вищої професійної школи в Кросні, один з авторів представлених фотографій».

Після показу фільмів «Обсерваторія» виробництва Польського Інситуту в Києві та Студії Східної Європи Варшавського університету та «Білий Слон» кіностудії Львів Кур᾿єра Галіцийскєго відбулася зустріч з ректором Прикарпатського університету проф. Ігором Цепендою та Володимиром Чернецьким, начальником управління ДСНС в Івано-Франківській області.

«Виставка та фільми справили на мене дуже позитивні враження. Вони показують історію, але насамперед говорять про те, яку роль це місце відіграє тепер і відіграватиме у майбутньому. Як сильно воно може допомогти в тому, щоб з’єднувати народи і бути корисним для туристів» – сказав консул Патрик Стельмах з Генконсульства Республіки Польща у Львові, який був гостем цього заходу.