В Івано-Франківську обговорили стратегію розвитку культури

13 листопада в Івано-Франківську відбулася нарада щодо формування напрямку розвитку галузі культури та мистецтва як складової Стратегії розвитку Івано-Франківщини на 2021-2027 роки. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Ця Стратегія буде використовуватись органами влади і після проходження областю одного з етапів реформи децентралізації. При її плануванні ми беремо ті показники та параметри, які визначені Урядом. Ми використовуватимемо культурний потенціал нашої області. Кошти на розвиток галузі культури будуть виділятися з Державного та місцевих бюджетів, у цьому документі ми сформулюємо правильний напрямок їх розподілу», - зазначив заступник голови ОДА Віталій Федорів.

На нараді йшлося про надання якісних культурних послуг для жителів та туристів Прикарпаття, проведення навчань та тренінгів з надання гратових заявок, моделювання роботи закладів культури, проведення їх капітальних ремонтів, зокрема, реконструкцію навчального корпусу музичного училища по вулиці Січових Стрільців, 44 Б в місті Івано-Франківськ та добудову актової зали з навчальними приміщеннями у ньому.

Також обговорювали питання створення на основі Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка культурного центру.