В Івано-Франківську обговорили стратегію розвитку фізкультури та спорту

12 листопада під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Дмитра Романюка, за участі начальника управління спорту ОДА Ореста Оклієвича відбулася нарада щодо формування стратегії розвитку в розрізі фізичної культури та спорту як складової Стратегії розвитку Івано-Франківщини на 2021-2027 роки. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Для обласної державної адміністрації ключовим пріоритетом є зараз робота над розробкою стратегії розвитку Івано-Франківської області 2021-2027 роки, - наголосив Дмитро Романюк. - Ми проводимо зустріч із керівниками федерацій, представниками спортивних шкіл області для того, щоб почути, які є запити на предмет розвитку спорту, щоб синхронізувати і врахувати пропозиції до стратегії розвитку області, оскільки вона має бути людиноцентричною та орієнтуватися на громадян України. Наше завдання збалансувати усі пропозиції щодо розвитку спортивної галузі в області».

На переконання посадовця, важливим сьогодні є розвиток професійних видів спорту, їх популяризація та поширення масовості цих напрямків.

«У цій стратегії мають бути чітко окреслені пункти його розвитку та значна увага приділена іміджевій частині спортивної галузі», - зазначив Дмитро Романюк.

Наголошувалося, що при розробці напрямку розвитку фізичної культури та спорту як складової Стратегії розвитку області на 2021-2027 роки необхідно враховувати й питання залучення коштів із бюджетів різних рівнів та інвестування цієї галузі.

Також йшлося про створення обласного мультифункціонального спортивного комплексу, розробку «дорожньої карти» напрямків реформування, переорієнтацію та реорганізацію роботи ДЮСШ і спортивних клубів в області та популяризацію здорового способу життя.