Правоохоронці блокували експорт незаконно зрубаного лісу

Служба безпеки України попередила завдання мільйонних збитків економіці держави та блокувала діяльність групи ділків з Івано-Франківщини та Буковини, які експортували незаконно вирубану деревину. Про це повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

«Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники протягом 2019 року протиправно переправили за кордон понад дві тисячі кубометрів деревини хвойних порід. Для легалізації незаконно вирубаного лісу вони використовували вкрадені у реальних підприємців або підроблені товарно-транспортні накладні про походження продукції. На їх основі виготовлялися сертифікати для оформлення митної документації. Частина деревини вивозилась за кордон поза митним контролем», - йдеться у повідомленні.

Під час низки обшуків правоохоронці вилучили документацію, підготовлену ділками для легалізації та вивезення за межі нашої країни незаконно зрубаної деревини на суму понад 3 мільйони гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації протиправної схеми.

Операція проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.