Болехівська амбулаторія отримала два нових автомобіля

Два нові автомобілі «Renault Duster» отримало комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради для обслуговування сільського населення. Про це повідомили у Болехівській міській раді.

За словами керівника Центру первинної медичної допомоги Ольги Соболь, автомобілі направлять в амбулаторії сіл Поляниця та Тисів, які входять у структуру Центру. Їх Мінрегіон надав у рамках заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, попередньо розглянувши відповідні документи, які стосувалися матеріально-технічної бази закладів первинки.

Як зазначив міський голова Богдан Мельник, дана подія – яскравий приклад і свідчення ефективної роботи Уряду, Верховної Ради України, керівництва держави та місцевої влади задля підвищення якості та доступності медичної допомоги населенню.

«Це нова якість медичних послуг. Радіємо з того, що спільно робимо сільську медицину доступнішою. Забезпечення службовим автотранспортом – це один із основних кроків розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості. Нові автомобілі значною мірою полегшать та покращать роботу сімейних лікарів», - зазначила Ольга Соболь.

Автомобілі повнопривідні й оснащенні за сучасними технічними параметрами. Вони використовуватимуться для виїздів до пацієнтів, які за медичними показаннями потребують консультації лікаря вдома. Це особливо актуально для пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями, з важкою хронічною патологією, для надання паліативної допомоги онкохворим.