Денис Шмигаль рекомендував місцевим керівникам зайнятись проблемами дітей-сиріт

На нараді під головуванням очільника обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля обговорили проблемні питання соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Серед озвучених проблемних питань – відсутність посад фахівців із соціальної роботи у більшості об’єднаних територіальних громад. Так, із 32 ОТГ ці посади введено тільки у сімох, у трьох - працюють спеціалісти з питань соціальної роботи. Окрім цього, проблемним залишається житлове питання. Зокрема, 153 особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на Прикарпатті потребують покращення житлових умов, з них у 54 – відсутнє житло.

«Прохання до ОТГ – утворювати вакансії, бо ніхто не знімає відповідальності, закон її покладає на державу та органи місцевого самоврядування. Практично, якщо говорити про дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, то окрім держави та громади, у якій вони виросли, їм більше немає на кого розраховувати», - зауважив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль порекомендував очільникам територіальних громад поставити ці питання в пріоритет.