Денис Шмигаль поїхав на інвестиційний форум до Маріуполя

29 жовтня у Маріуполі розпочав свою роботу Перший інвестиційний форум RE:THINK Invest in Ukraine, що проходить під егідою Президента України Володимира Зеленського. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Його учасниками є представники уряду, парламенту, органів виконавчої влади, інвестори, представники посольств, міжнародних та українських інвестиційних фондів, компаній, донорських організацій і міжнародних фінансових корпорацій, молоді лідери та ЗМІ. Делегацію з Івано-Франківщини, яка привезла на форум власні інвестиційні проекти, очолив голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль.

На переконання Дениса Шмигаля, найперспективнішими для залучення як міжнародних та і вітчизняних інвестицій є два прикарпатські проекти. Це, зокрема, «Відновлення вузькоколійної залізниці в Карпатах «Брошнів - Осада - Осмолода» та «Розвиток території пам'ятки архітектури «Замок Галицький».

«На сьогоднішній день одним із пріоритетних напрямків економічного розвитку Івано-Франківщини та Галицького району є туризм, а Національний заповідник «Давній Галич» з його історико-культурною інфраструктурою розташований на трасі Львів – Івано-Франківськ – курорт «Буковель», яка також зв’язує Прикарпаття з міжнародним аеропортом «Львів» імені Короля Данила, є серед головних туристичних брендів області, - зазначив у коментарі засобам масової інформації голова обласної державної адміністрації. - Відсутність прогулянкової лісопаркової локації спонукала нас до реалізації запропонованого проекту, який передбачає її облаштування на території пам’ятки архітектури національного значення «Галицький замок» Національного заповідника «Давній Галич».

Створення такої лісопаркової зони призведе до розширення туристичної інфраструктури Галича. Локація буде розрахована на одночасний комфортний прийом близько 500 осіб. Також будуть відкриті оглядові майданчики. Орієнтовна вартість будівельних робіт – 9 млн 800 тис. грн.

Що ж до іншого проекту «Відновлення вузькоколійної залізниці в Карпатах «Брошнів - Осада - Осмолода», то, на переконання Дениса Шмигаля, його реалізація надасть можливість покращити економічний стан громади за рахунок використання наявних резервів техногенного, природного характеру та людського чинника.

«Створення мережі вузькоколійних залізниць у Карпатах дасть можливість раціонально та ефективно використовувати природні та історико-культурні ресурси, створити умови для перетворення вузькоколійних залізниць на туристичні залізниці», - підкреслив Денис Шмигаль.

Керівник області висловив сподівання на успішну реалізацію даних проектів та підтримку представників інвестиційних компаній, які забажають їх втілити в життя.