В Івано-Франківську презентували виставку Pixels on tour

23 жовтня в Центрі Сучасного Мистецтва за участю міського голови Івано-Франківська відбулося відкриття міжнародної фотовиставки, створеної в рамках проекту Pixels on tour (пікселі на гастролях). Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківського міськвиконкому.

Руслан Марцінків привітав представників інших країн-учасниць заходу, зокрема Жюльена Грасе, радника напряму Сучасного мистецтва, Фотографії та Дизайну Гренобльської Академії та Ренату Ковальську з польського міста Пщина, віце-президента Польської асоціації - Європа мов та культур.

«Головною метою проекту було об’єднати школярів та студентів з різних країн довкола спільної ідеї та за допомогою мистецтва фотографії навчити знаходити спільне, незважаючи на національні, релігійні, мовні чи культурні відмінності. До проекту були залучені учні від 6 до 18 років з Франції, Італії, Португалії, Польщі та України. До складу груп входили як місцеві мешканці, так і діти, які не так давно навчаються в Івано-Франківську (діти мігрантів, ВПО та інші)», - йдеться у повідомленні.

На виставці представлені 15 триптихів-фіналістів та 135 робіт-учасників. Перше фото діти робили самостійно після рефлексії про те, що їх вражає\приваблює в місті, друге фото вони переосмислювали після курсу з фотомистецтва від професійних фотографів, а третє фото – робила країна-партнер за описом перших двох фотографій, при цьому не бачачи їх.

Проект було реалізовано ГО «Д.О.М.48.24» та ГО «Парі-ІФ» за підтримки Erasmus+ та за фінансування Європейського Союзу.

Виставка фотографій буде доступна для перегляду до 4 листопада 2019 в Центрі сучасного мистецтва, що знаходиться на вулиці М. Підгірянки, 23.