Сергій Бубка та Денис Шмигаль побували на стадіоні ІФНТУНГ

23 жовтня голова облдержадміністрації Денис Шмигаль спільно з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою відвідали Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, де ознайомилися зі станом реконструкції легкоатлетичного стадіону та спортивної інфраструктури. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Гості оглянули сучасний стадіон та манеж, де у закритому приміщенні тренуються легкоатлети, а також інвентар, який буде встановлений після завершення реконструкції стадіону.

«Тут, на стадіоні ІФНУНГ, ми бачимо правильний результат. Результат ініціативи людей, які доклали зусилля, щоб було фінансування та зреалізований проєкт, - зазначив Денис Шмигаль. – Цього року ми завершуємо ремонт трибун і фактично стадіон отримає третій рівень сертифікації. Якщо у наступному році облаштувати закриті приміщення для тренування, стадіон підніметься до другого класифікаційного рівня. Але навіть третій рівень дозволяє проводити тут іноземні змагання з іноземними делегаціями», - підкреслив очільник області.

До слова, капітальний ремонт спорткомплексу ІФНТУНГ проводиться відповідно до спільного проєкту університету та обласної державної адміністрації «Розвиток молодіжного спорту в Івано-Франківській області шляхом проведення капітального ремонту спорткомплексу ім. Гемби А. П.». Його реалізація включає: капітальний ремонт манежу, проведення відповідних електромонтажних робіт, облаштування футбольного поля, встановлення поліуретанового покриття бігових доріжок, легкоатлетичних секторів, закупівля та монтаж спортивного обладнання, облаштування огорожі та проведення благоустрою території, а також підготовки та подання документації для отримання сертифікату легкоатлетичного стадіону відповідної категорії.

«Розвиток спортивної інфраструктури є надзвичайно важливим для здоров’я нації», - наголосив Сергій Бубка.

Під час перебування в ІФНТУНГ президент Національного олімпійського комітету України вручив подяки прикарпатським олімпійцям за внесок у розвиток олімпійського руху та подарував університету офіційний прапор НОКУ.