Денис Шмигаль зустрівся з президентом НОК Сергієм Бубкою

22 жовтня голова облдержадміністрації Денис Шмигаль зустрівся із президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, який з робочою поїздкою прибув на Прикарпаття. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Під час спілкування Денис Шмигаль зазначив, що візит в область Сергія Бубки є знаковим, оскільки свідчить про особливу увагу до спортивної сфери області, та дає сподівання на добрі результати у розвитку галузі.

«Спорт формує здорове майбутнє підростаючого покоління прикарпатців, мотивує до досягнення високих результатів та виховує призерів чемпіонатів та олімпіад. Так, упродовж року 8 прикарпатців стали чемпіонами світу та Європи, - підкреслив керівник області. - Тож ми всіляко сприяємо розвитку даної галузі, працюємо над спорудженням інфраструктурних об’єктів, які дають можливіть займатися спортом».

Своєю чергою Сергій Бубка наголосив, що саме через спорт та олімпійський рух сьогодні можна об’єднати країну, виховати патріотичне покоління, яке досягатиме успіхів у розвитку фізичної культури.

«Спорт – це здоров’я нації, - зауважив президент НОКУ. – Тож варто докладати всіх зусиль, щоб молодь займалася спортом».

У ході розмови йшлося про розвиток спортивної інфраструктури в області, реалізацію інвестиційних проектів, впровадження європейських практик при спорудженні інфраструктурних об’єктів.

Зокрема, Денис Шмигаль розповів про плани будівництва багатофункціонального палацу спорту в Івано-Франківську, створення бази біатлону, спорткомплексу імені А. Гемби.

«Питання будівництва багатофункціонального спортивного комплексу є важливим для області, оскільки допомагає популяризувати здоровий спосіб життя серед молоді, залучати їх до занять із фізичної культури і спорту, виховувати майбутніх чемпіонів та олімпійських призерів, - зазначив Денис Шмигаль. – Розуміємо, що спорудження таких об’єктів є складним інженерним рішенням, яке потребує фахівців, котрі вміють проектувати такі будівлі».

Денис Шмигаль зауважив, що для будівництва данного комплексу вже виділено ділянку поблизу стадіону «Рух». Однак і досі тривають дискусії щодо місця зведення споруди. Відкритим залишається і питання фінансування будівництва та утримання об’єкта.