62% прикарпатських призовників на з’явились до військоматів

Планове завдання щодо виконання осіннього призову в області виконано на 37 відсотків. Зокрема, із 460 осіб на службу у війська відправлено лише 170 призовників. Такі дані під час наради під керівництвом голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля озвучив військовий комісар Івано-Франківського обласного комісаріату Володимир Ярмошук. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

За словами комісара, у рамках осіннього призову до лав Збройних сил України відправлено 125 осіб: у Сухопутні війська – 32, Повітряні сили – 31, у частини центрального підпорядкування Генерального штабу ЗСУ - 62, інші військові формування – 45.

«Як свідчать результати роботи районних (міських) призовних комісій осіннього 2019 року призову, станом на 15 жовтня цього року, підлягає виклику на районні призовні комісії – 25 290 осіб, викликано – 4 703 осіб, - розповів Володимир Ярмошук. - Не з'явились на виклики комісаріатів 2 910 людей, що складає 62%».

За результатами відбору та призначення призовників у команди, найефективніше провів роботу Богородчанський районний військовий комісаріат. Відсоток виконання із призову тут складає 92%. Найменше людей призвали до служби Тлумацький та Рожнятівський РВК.

«В умовах подій на Сході держави необхідно популяризувати службу у Збройних силах України та докласти всіх зусиль, щоб їх лави поповнили молоді люди, - зазначив Денис Шмигаль. - Щоб призвати людей на службу в ЗСУ, маємо змінити підходи до проведення призовної кампанії, зокрема, внести пропозиції до змін у чинному законодавстві».