У Болехові відкрили погруддя Тарасові Шевченку

17 жовтня на подвір’ї Болехівської художньої школи відбулося відкриття погруддя Тараса Григоровича Шевченка - українського мислителя, поета, художника і просвітителя, Великого Кобзаря. Про це повідомили у Болехівській міській раді.

«Ідея встановлення погруддя Кобзаря саме на цьому подвір’ї належить директору Болехівської художньої школи Василю Хромишину», - йдеться у повідомленні.

Заступниця міського голови Тетяна Лугова від імені міського голови Богдана Мельника привітала всіх присутніх цього жовтневого теплого сонячного дня з такою знаменною подією і зауважила, що слова Великого Кобзаря сьогодні є як ніколи актуальними, оскільки на сході нашої держави відбуваються бойові дії.

Голова Івано-Франківського обласного об‘єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка Степан Волковецький у своєму привітанні зазначив, що у нашій області найбільша кількість пам’ятників Тарасові Шевченку. Він для України є значно більшим, ніж національний поет. Саме цей Геній заклав духовні основи української нації. Саме він запрограмував розвиток української нації та її утвердження, а ми є свідками того як прогнози Шевченка справджуються у наші дні.