ОДА поглиблюватиме співпрацю з «Карітасом»

16 жовтня заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук зустрілася із представником БО «БФ Карітас-Івано-Франківськ» УГКЦ о. Володимиром Чорнієм. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«У розмові отець Володимир розповів про діяльність організації, основні напрямки роботи щодо надання соціальної підтримки мало захищеним верствам населення. Зокрема, поінформував про цільові програми, спрямовані на допомогу одиноким хворим, ВІЛ-інфікованим, особам, які постраждали від торгівлі людьми, учасникам АТО/ООС, внутрішньо переселеним, дітям сиротам та дітям з інвалідністю», - йдеться у повідомленні.

На переконання священнослужителя, сьогодні в області потребує активізації робота щодо організації надання допомоги дітям з інвалідністю та тим, які опинилися у складних життєвих обставинах, та проживають в об’єднаних територіальних громадах.

Світлана Онищук подякувала фонду за їхню діяльність та наголосила, що благодійники роблять благу і потрібну роботу, яка допомагає людям, котрі опинилися у складних життєвих обставинах.

Під час зустрічі також обговорювалися проблемні питання організації щодо надання матеріальної допомоги потребуючим, зокрема, тих, які вимагають законодавчого врегулювання на державному рівні.