Марія Савка: необхідно приділити особливу увагу питанню бюджетної дисципліни

15 жовтня на нараді під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки заслухали та обговорили інформацію про стан використання коштів, які надійшли в область з Державного бюджету і Державного фонду регіонального розвитку у вигляді субвенцій. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Окрему увагу було приділено аналізу ризиків у виконанні програм і проектів, що реалізуються за рахунок коштів «Державного фонду регіонального розвитку». Розпорядникам бюджетних коштів наголошено, що основними умовами відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, зокрема, є співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків. Тому необхідно звернути особливу увагу на дотримання бюджетного законодавства при їх використанні.

«Нам необхідно приділити особливу увагу питанню бюджетної дисципліни. Обласна державна адміністрація зі свого боку зробила всі необхідні кроки задля залучення цих коштів. Розпорядникам коштів на місцях до кінця року необхідно докласти максимум зусиль, щоби використати кошти Державного бюджету і залучити їх через різноманітні програми і проекти у розвиток Прикарпаття», - наголосила Марія Савка.