В Івано-Франківську вшанували загиблих захисників України

11 жовтня у Меморіальному сквері відслужили панахиду на вшанування пам’яті загиблих в АТО правоохоронців та бійців Збройних Сил України, які віддали життя за Україну. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Як повідомили у пресслужбі Івано-Франківської ОДА, меморіальні заходи розпочалися із Гімну України. Пам'ять захисників України усіх поколінь вшанували хвилиною мовчання. Опісля представники обласної влади, ветеранських та громадських організацій поклали квіти до пам’ятного Хреста усім борцям за волю України.

Очільник області поклав квіти до могили Героя України Романа Гурика, загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО.

Спілкуючись із журналістами, Денис Шмигаль висловив свою позицію щодо ініціативи Президента України про припинення вогню на Сході держави.

«Треба буде захищати Батьківщину – ми її будемо захищати усі разом. Треба буде віддати свої життя – покладемо за волю і свободу нашої землі. Але після п’яти років протистояння на одному місці треба спробувати зробити інші кроки, які дозволять нам припинити людські жертви і рушитися у напрямку іншої перемоги – на дипломатичному рівні. Я за перемогу, як і Президент України бажає перемоги! Якою вона має бути? Військовою, дипломатичною та інформаційною», - підкреслив голова облдержадміністрації Денис Шмигаль.