У Коломиї пройде міжнародний театральний фестиваль «Амплуа»

11-12 жовтня у Коломиї пройде VІІ-й Міжнародний фестиваль драматургії та витончених мистецтв «АМПЛУА».

«Цього разу він ще більше, яскравіше і підготував ще більше сюрпризів. Завдяки високому рівню організації та соціальній значимості Фестиваль цьогоріч отримав європейську відзнаку якості ― EFFE Label від Європейської фестивальної асоціації EFA і проходить також у містах Київ, Харків і Запоріжжя. Але саме до Коломиї приїжджають шановні гості зі столиці та з-за кордону. В тому числі, з Німеччини на Фестиваль їде відома дитяча письменниця, авторка найвідоміших героїв: Капітошки та Петрика П’яточкина ― Наталія Гузєєва. Саме про нього авторка написала п’єсу «Петрик П’яточкин і таємниця Баронії», сценічним втіленням якої і відкривається Фестиваль «АМПЛУА» у Коломиї у виконанні комунікативно-театральної майстерні «FoTeJur», - йдеться у повідомленні організаторів фестивалю.

Неабиякий сюрприз від КАРІ-studio, м. Київ, чекає на дітей і дорослих, що завітають на це мистецьке свято! Всі вони зможуть потрапити до країни Баронія і отримати власне відео про свою казкову мандрівку.

«Всі бажаючі зможуть відвідати найцікавіші майстер-класи від досвідчених і заслужених майстрів: акторські і режисерські тренінги, ворк-шопи зі сценічного мовлення та сценічного руху. І на завершення Фестивалю у м. Коломия від фундації «Баніна», м. Варшава, українські глядачі побачать виставу «Чужа», яку вже високо оцінили в різних регіонах Польщі, а також отримають пам’ятні дипломи від Голови Національної спілки театральних глядачів України Богдана Струтинського», - йдеться у повідомленні.

На Фестивалі будуть присутні почесні гості та представники підрозділів культури місцевої і столичної влади, які вбачають у подіях Фестивалю величезну можливість для творчої молоді Коломиї заявити світу про свої таланти, а також отримати цінний досвід і важливі контакти митців для майбутніх творчих проектів.

Програма фестивалю