Івано-Франківськ не хоче примусово приєднувати села в ОТГ

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо добровільного об`єднання громад. Про це повідомили в Івано-Франківській міській раді.

Текст звернення подаємо повністю.

Об’єднання громад є невід’ємною складовою реформи децентралізації. Згідно з перспективним планом Івано-Франківської облдержадміністрації до міста Івано-Франківська планують приєднати 18 населених пунктів. Ми розуміємо, що створення ОТГ - неминуче, однак виступаємо проти примусового залучення сіл та селищ. Деякі з громад або не хочуть приєднуватись, або вже мають свої ОТГ. Івано-Франківська міська рада підтримує їхнє право на самостійність.

До Івано-Франківська приєдналися Черніїв та Підлужжя

Івано-Франківськ створила ОТГ з першими двома селами – Підлужжям та Черніївом. Відбувається це не через централізоване рішення, а тільки шляхом діалогу громад. Ми напрацювали статут майбутньої ОТГ, який обговорили з усіма зацікавленими селами; зустрічаємось з очільниками сільрад та мешканцями, вивчаючи переваги та виклики для ОТГ. Лише так, переконані ми, можна побудувати спроможну єдину громаду.

Івано-Франківська міська рада виступає тільки за добровільне об’єднання громад. Наполягаємо врахувати цей принцип у формуванні перспектив Івано-Франківської ОТГ та інших громад України.