У Галичі відзначили 75-і роковини депортації українців з Польщі

6 жовтня в місті Галичі відбулося поминальне віче з метою вшанування 75-х роковин початку депортації лемків – українців з Польщі. Про це повідомили у Галицькій РДА.

Захід відбувся за ініціативи голови районного товариства «Лемківщина» Олега Бродовича.

«Біля пам’ятного знаку депортованим лемкам зібрались галичани, щоб помолитись за душі депортованих та запалити свічу пам’яті. Представники влади, керівники обласних та районних організацій всеукраїнського товариства «Лемківщина», а також учасники віче поставили до підніжжя пам’ятного знака Берегині Матінки Божої квіти, як символ шани до своїх предків», - йдеться у повідомленні.

Заходи продовжились в Будинку культури села Залуква мистецьким святом «Голос Лемківщини». Розпочалося дійство прологом за участю Народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Чарівниці» БК с.Залуква (керівник Іванна Сорочинська), зразкового аматорського драматичного колективу БК с.Залуква (керівник Іванна Сорочинська), хореографічного дуету РНД м.Галич у складі Василя і Тетяни Рарик та солістки БК с.Залукви Христини Палагняк.

Лемківські пісні дарували глядачам кращі аматорські колективи району, області та міста Бурштина. Родзинкою свята став виступ народної аматорської хорової капели «Бескид» Івано-Франківського міського Будинку культури (керівник заслужений працівник культури України Петро Чоловський).