Денис Шмигаль: ніхто не збирається капітулювати!

Відбулася зустріч представників уряду із громадськістю Івано-Франківської області, присвячена мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Участь у засіданні взяли політичний директор Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв, перший заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Антон Колумбет, заступник міністра оборони України Аліна Фролова, народний депутат України Олена Вінтоняк, голова облдержадміністрації Денис Шмигаль, представники обласної, районної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, ветеранські спільноти учасників АТО та ООС, молодь, міжнародної місії ОБСЄ в області.

«Тут зібралося широке коло людей, які формують громадську думку та висловлюють справжні настрої суспільства, які впливають на долю нашої держави», - розпочав зустріч голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль. «Діалоги про Україну» - це програма, покликана у суспільному діалозі приймати стратегічні рішення для країни. Івано-Франківщина стала першою площадкою для обговорення ключових питань розвитку держави. Зокрема, сьогодні йдеться про так звану «формулу Штайнмаєра», події, які відбуваються на Сході України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв України.

Продовжуючи зустріч, голова ОДА зазначив: «Ніякої капітуляції немає, не буде, і бути не може! І ніхто не збирається капітулювати! Це перший меседж. Сьогодні ми, як ніколи, прагнемо перемоги не лише у збройному протистоянні, а й у гібридній війні. Тут важливе місце займає інформаційна сфера, де наявні фейкові новини, недостовірна інформація, а то й просто, відверта брехня з боку Російської Федерації та їх прибічників. Тому перемога теж мусить бути гібридною».

На думку очільника області, вона складається із трьох напрямків: оборона, інформаційне поле, дипломатична площина.

Учасники зустрічі висловлювали свою позицію, думки та пропозиції щодо врегулювання конфлікту на Донеччині та Луганщині.