У Калуші планують завершити розробку Генплану до кінця року

Розроблення генерального плану міста Калуша знаходиться на завершальній стадії і до кінця року планується оголошення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів при розробленні генерального плану та Звіту про стратегічну екологічну оцінку. Про це повідомили у Калуській міській раді.

«У разі успішного проведення громадських слухань та при позитивному висновку Державної експертизи проєктна документація буде направлена на розгляд сесії Калуської міської ради для її затвердження», - йдеться у повідомленні.

Для завершення робіт з розроблення генерального плану міста Проектній організації залишилось розробити розділи та графічні матеріали «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)» на мирний час та на особливий період.

З набуттям чинності 21.09.2018 року Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» та внесенням відповідних змін до Закону України «Про регулювання містобудівної документації» виникла необхідність розробки «Звіту про стратегічну екологічну оцінку». Цей звіт є передумовою затвердження містобудівної документації.

В 2019 з розробником генерального плану м.Калуша році підписано договір на виготовлення вказаної вище документації.