На Долинщині реалізують грантовий проєкт «Карпатські лісові школи»

1 жовтня відбулася офіційна Церемонія підписання грантових контрактів у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020». Про це повідомили в Долинській РДА.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Денис Шмигаль та директор Спільного технічного секретаріату Програми HU-SK-RO-UA Арон Сокач.

«Грантові контракти на загальну суму фінансування з коштів Євросоюзу 1,7 мільйона євро підписали 4 переможці другого конкурсу проектів Програми. Сюди увійшов проект «Карпатські лісові школи – пілотне співробітництво для охорони природи та екологічної освіти», який реалізовуватимуть на Долинщині вартістю понад 600 тис. євро. Проект передбачає облаштування інфраструктури з оглядовими вежами для туристів на заповіднику державного значення – болоті Ширковець та створення Лісової школи на базі Центру спадщини Вигодської вузькоколійки», - йдеться у повідомленні.
«Втілення цієї ідеї в життя є вагомою і знаковою подією! Адже окрім хороших перспектив, ми отримаємо добрий фінансовий ресурс, а також можливість вчитися співпрацювати на рівні з Євросоюзом за допомогою їх інструментів, - зазначила голова ГО «Туристична асоціація Івано-Франківщини» Оксана Федорович, котра виступила підписантом контракту. Ми отримаємо надзвичайно цікавий і привабливий освітньо-туристичний об’єкт. Він знаходитиметься у селі Новий Мізунь, на теренах новоствореної Вигодської ОТГ, котра є партнером проекту, а відтак разом з нами розділяє спільну мету у його реалізації».