Надвірну відвідали курсанти одеського військово-морського ліцею

У рамках Договору про співпрацю з Прикарпатським військово-спортивним ліцеєм до Надвірної завітали викладачі та курсанти Військово-морського ліцею м.Одеса. Про це повідомили у Надвірнянській міській раді.

Саме вихованці цього навчального закладу в 2014 році під час анексії Криму у Севастополі, залишившись вірними своїй Батьківщині, проігнорувавши символіку агресора-окупанта, урочисто заспівали Державний Гімн України.

У рамках угоди про співпрацю між навчальними закладами до Надвірної завітали викладачі ліцею капітан Святослав Ветлинський, старший лейтенант Ольга Джемалядінова, радник командувача Військово-Морських Сил України Олександр Сивак та 12 курсантів ліцею. На даний час 12 вихованців Прикарпатського військово-спортивного ліцею також гостюють в Одесі.

Громадський діяч Ігор Андруняк провів коротку екскурсію містом. Зокрема, гості завітали до Надвірнянської міської ради, де оглянули виставку робіт учнів Надвірнянської дитячої художньої школи «Архітектурна спадщина Надвірної», присвячена Дню міста. Ліцеїстів з Одеси гостинно зустріли в Надвірнянській міській раді народний депутат України Зіновій Андрійович та в.о. міського голови Тарас Пекарський.

Викладачі Військово-морського ліцею подякували за гостинний прийом та можливість побувати на теренах Надвірнянщини. Для гостей з Одеси організовано цілий комплекс заходів, під час яких вони матимуть можливість цікаво та з користю провести час, а саме: екскурсійні поїздки українськими Карпатами, відвідини музеїв та пам’ятних місць Прикарпаття; товариські зустрічі з міні-футболу, змагання із силових видів спорту тощо. Також такі відвідини дадуть можливість обмінятись досвідом в організації навчального процесу в ліцеях такого типу.