На Івано-Франківщині готуються до опалювального сезону

27 вересня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки відбулася нарада з питань готовності Івано-Франківщини до початку опалювального сезону. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Готовність закладів житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної інфраструктури набувають особливої актуальності. Ми з Вами неодноразово розглядали питання підготовки підприємств теплоенергетики до опалювального сезону. Сьогодні маємо повинні обговорити усі ризики та загрози, які ми бачимо, та врегулювати їх. Комунікація на всіх рівнях влади є надзвичайно важливою задля невідкладного вирішення проблемних питань» - зауважила, починаючи нараду Марія Савка.

Щодо укладання договорів для постачання природного газу на опалювальний сезон 2019/20 роки доповів Ігор Гунін. Він підкреслив, що всіма підприємствами теплоенергетики міста Івано-Франківська укладено договори на постачання природного газу із НАК «Нафтогаз України». Обидва підприємства теплоенергетики, зокрема, ДМП «Івано-Франківськтеплокомунерго», ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», які надають послуги населенню та бюджетним установам в Івано-Франківську і не мали 90 відсоткового рівня розрахунків, уклали договори по реструктуризації заборгованості та претендують на отримання номінацій природного газу.

Зауважимо, що 26 вересня у місті Калуш було проведено засідання сесії міської ради, де прийнято рішення про виділення коштів для підтримки фінансового стану КП «Водотеплосервіс», що дасть змогу розрахуватися за спожитий природний газ та отримати номінації природного газу в новому опалювальному сезоні.

За підсумками наради керівникам профільних структурних підрозділів ОДА, підприємств теплоенергетики доручено вирішити питання своєчасного початку опалювального сезону.