В Івано-Франківську виїхали на маршрут перші білоруські тролейбуси

26 вересня в Івано-Франківську на маршрут №3 виїхали 4 нові тролейбуси. А з наступного вівторка їздитиме уся перша партія «рогатих» білоруського виробництва – 7 штук. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Керівник КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк зауважив, що поки достеменно невідомо, на які маршрути виїде решта тролейбусів.

Загалом, до кінця року до Івано-Франківська має надійти 29 тролейбусів, закуплених у співпраці з ЄБРР та Фондом чистих технологій. 22 з них придбали завдяки кредиту, а 7 місто отримало з гранту і вони вже в депо.

Як розповів керівник КП «Електроавтотрансу» Віталій Голутяк, частина комплектуючих у нових тролейбусах – українського виробництва. Принциповою вимогою до виробника було використання українських двигунів. Загалом, нові тролейбуси доступні для маломобільних груп, оснащені камерами відеоспостереження, кондиціонерами салону (22 одиниці). Крім того, машини мають можливість аварійного автономного ходу на відстань мінімум 1 км. Тобто у випадку перешкоди зможуть проїхати певний відрізок без підключення до електромережі.

Також нові тролейбуси споживатимуть на 30% менше електроенергії. Корпус машин – з нержавіючої сталі, метал виробник закупив у Фінляндії. Так вони прослужать довше, адже одна з головних проблем під час експлуатації транспорту – корозія.

Зараз середній вік тролейбусів у депо – понад 20 років, наймолодшому «рогатому» – 10 років, його придбали ще в 2009 році. Тому оновлення рухомого складу стало пріоритетним завданням для міста. «Нові тролейбуси замінять рогачі марки «Шкода», які відпрацювали свій ресурс, їм зараз по 32 роки», – наголосив Голутяк.

«Нам важливо розвивати мережу комунального транспорту. Розуміємо, що зручний, доступний та недорогий транспорт – це не розкіш, а необхідність», – зауважив міський голова Руслан Марцінків. Сьогодні він став пасажиром одного з нових тролейбусів та переконався у комфорті машин. Марцінків також поділився планами про створення нового маршруту №5, що з’єднає тролейбусне депо і центр. Та наголосив, що ЕАТ дуже потребує водіїв.