У Верховині відбулася Медіа-арт резиденція для підлітків з Луганщини

У Верховині Івано-Франківської області за підтримки Українського Культурного Фонду пройшла Медіа-арт резиденція, яку влаштувала громадська організація «Покоління У»(засновниці – Ксенія Васильєва та Христина Люльченко).

«Головною метою резиденції було надати підліткам з прифронтової зони базові знання з медіаграмотності та медіагігієни, навчити відрізняти фейки, допомогти обміркувати свою самоідентифікацію та відрефлексувати свій травматичний досвід завдяки мистецтву», - йдеться у повідомленні організаторів заходу.

Підлітки 14-17 років, які мешкають на Луганщині, провели 12 днів у серці Гуцульщини. За цей час вони не тільки прослухали курси лекцій з медіаосвіти та міфодизайну, а ще й створили власні проекти, що розповідають про місце міфів та стереотипів у сучасному українському суспільстві, а також поспілкувалися з верховинськими ровесниками про те, як Схід та Захід сприймає одне одного.

«Резиденція показала, що мистецтво може бути потужним інструментом для протидії пропаганди та протистоянню інформаційним війнам, – зазначає Ксенія Васильєва, одна з засновниць ГО «Покоління У». –Ми продемонстрували, як можна впровадити медіаосвіту серед підлітків, навчили їх відрізняти, створювати та розвінчувати міфи, підняли тему інформаційної війни в Україні, її впливу на підлітків та формування особистості в цілому.