На Івано-Франківщині на виплату зарплати бюджетникам бракує 320 мільйонів гривень

Обласна рада вчергове звернулася до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням переглянути показники державного бюджету України в частині збільшення обсягів освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам та при його розподілі врахувати потребу в таких коштах для Івано-Франківської області на суму 254,3 мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної ради.

Як розповіла директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ірини Мацькевич, проблема браку грошей на виплату зарплати медикам та освітянам спостерігається упродовж останніх кількох років. За її словами, незабезпеченість коштами у 2019 році орієнтовно складе 320 мільйонів гривень.

«Обсяг кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ склав 176,2 мільйонів гривень, в тому числі термін виплати якої минув – 55,5 мільйонів гривень», – розповіла Ірина Мацькевич.

В свою чергу голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Манолій Піцуряк зауважив, що питання про заборгованість зарплати медикам він змушений піднімати на кожному сесійному засіданні, однак ситуація не змінюється.

Відзначимо, що з метою тимчасового врегулювання ситуації з початку року на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ області додатково спрямовано за рахунок власних фінансових ресурсів місцевих бюджетів різних рівнів близько 150 мільйонів гривень.