ІФНТУНГ відзначив 52-річний ювілей

21 вересня єдиному в Україні закладу вищої освіти нафтогазового профілю — Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу виповнюється 52. Про це повідомили в пресслужбі ІФНТУНГ.

«Це славна дата, яка несе за собою великі досягнення та перемоги! Це щоденна невтомна праця всього колективу, студентів та випускників, яка стала запорукою успішного розвитку університету, його визнання у вітчизняному та міжнародному освітньому й науковому просторах! Протягом своєї історії ІФНТУНГ готує висококваліфікованих фахівців для нафтогазового комплексу та суміжних галузей України та інших держав, а також виконує науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи для підприємств і установ різних галузей економіки України. Саме завдяки спільним зусиллям сьогодні ми маємо чим пишатись, адже ІФНТУНГ – це: близько 10 тисяч студентів, аспірантів, докторантів, курсантів та учнів, серед яких 500 іноземців із 42 країн світу; понад 50 тисяч випускників; більше 800 викладачів, з яких близько 500 – кандидати наук, доценти; 8 навчально-наукових інститутів; 3 коледжі та фізико-технічний ліцей; кафедра військової підготовки; високотехнологічні лабораторії «нових поколінь»; 12 навчально-лабораторних корпусів; 8 гуртожитків; база відпочинку; бази практик; спорткомплекс, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд тощо», - йдеться у повідомленні.

Так, ще у 2005 році в ІФНТУНГ започаткували традицію відзначати День університету на Різдво Пресвятої Богородиці, яка стала покровителькою й оберегом нашої академічної спільноти. Саме тому щорічно урочисті заходи з відзначення Дня університету розпочинаються зі спільної молитви за університет та Україну біля ротонди Божої Матері. Цьогоріч вона відбулась за участі архієпископа і митрополита Івано-Франківського Української Греко-Католицької Церкви Володимира Війтишина та протопресвітера Західного протопресвітеріату м. Івано-Франківська, митрофорного протоієрея Бориса Гобира, керівництва університету, всього студентського та професорсько-викладацького колективів.