У поліції радились як зменшити аварійність на дорогах

19 вересня, з ініціативи керівництва Головного управління Національної поліції в області відбулась спільна нарада керівництва Управління превентивної діяльності, управління патрульної поліції в області, служби автомобільних доріг області та ДП «Дороги Прикарпаття» щодо аварійності на дорогах Івано-Франківщини. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Під час оперативної наради були розглянуті види та причини дорожньо-транспортних пригод, які трапились на території краю за поточний період 2019 року, обговорювались термінові першочергові заходи щодо зменшення аварійності на автошляхах області в першу чергу в місця концентрації ДТП та в потенційно аварійно-небезпечних ділянках.

«Основними причинами ДТП за результатами аналізу аварійності є перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, керування транспортом в стані алкогольного сп’яніння» - зазначив т.в.о. заступника начальника ГУНП в області Олег Йосипів.

На зустрічі сторони дійшли згоди щодо необхідності терміново покращити стан вулично-шляхової мережі у таких напрямках як встановлення освітлення над пішохідними переходами, встановлення додаткових світлофорів на території області, встановлення кілець, оновлення бар’єрного огородження, в майбутньому під час здійснення капітальних ремонтів доріг передбачити водовідведення та тротуари вздовж доріг, розробити спільні заходи з усунення причин та умов, що сприяють виникненню дорожньо–транспортних пригод в області.