Івано-Франківськ приймає учасників Асамблеї «Кільце ковальських міст Європи»

19 до 22 вересня в Івано-Франківську проходить Асамблея «Кільце ковальських міст Європи».

Як розповів міський голова Руслан Марцінків, з нагоди заходу до Івано-Франківська приїхали делегації з 7 країн Європи. Вони візьмуть участь в конференції, присвяченій ковальському ремеслу за участю ковалів, науковців, митців. Крім того, в Палаці Потоцьких протягом 4-х днів будуть відбуватись кування просто неба та виставка робіт. А в п’ятницю, 20 вересня, о 20:00 год. там же відбудеться нічне кування, концерт рок-оркестру «Бревіс» та лазерне шоу.

Один з гостей Асамблеї, заступник мера міста Кольбермор (Німеччина) Дітер Канненгізер поділився, що йому дуже подобається Івано-Франківськ, адже тут багато молоді, в якої повно креативних ідей.

До заходів долучаться не тільки професійні ковалі, але й студенти ВПУ №21. Сьогодні вони кували під відкритим небом у Палац Потоцьких. Також з нагоди Асамблеї пройде конкурс «Юний коваль міста» серед учнів старших класів.

«Кожна робота дорога для майстра, але ті роботи, які оцінили на виставках, на фестивалях – це важливо. Тоді, звісно, є професійне навчання. Іноді береш шмат металу, робиш заготовку і вона стоїть без ідеї, а потім приходить натхнення. Іноді навпаки: є ідея, а не клеїться. А буває робиш все на одному подиху» – ділиться особливостями свого фаху коваль Ярослав Паньків.

До речі, з нагоди Асамблеї місцеві та закордонні ковалі скують лавку для парку Шевченка.