У Рожнятові планують переробляти нафтопродукти

Фото ілюстративне

ПП «Прикарпаткомплект» планує розпочати виробництво продуктів нафтопереробки на установці регенерації світлих нафтопродуктів у Рожнятові.

Планована діяльність включає виробництво продуктів нафтопереробки на установці регенерації світлих нафтопродуктів. Сировиною для роботи на установці є: нафта, суміші нафтових відходів, неконденсійні нафтопродукти, нафто-шлами. Виготовленою продукцією є : компонент палива котельного, компонент палива дизельного, компонент палива пічного, компонент бензину для промислових потреб.

Підприємство з виробництва продуктів нафтоперероблення розташоване на земельній ділянці по вулиці М. Рильського, 50 в смт. Рожнятів, ІваноФранківської області. Кадастровий номер 2624855100:04:001:0038, загальною площею 0,5769 га. Цільове призначення земельної ділянки - для розміщення та експлуатації будівель і споруд енергогенеруючих підприємств за межами населеного пункту смт. Рожнятів.

Робота по переробці нафти здійснюється на установці регенерації світлих нафтопродуктів із зібраних нафтовідходів призначена для переробки сировини, яка вміщує нафту та відповідні нафтопродукти. Продуктивність установки складає 10000 т/рік сировини. Суміші нафтових відходів вміщують значну кількість нафти (до 90%).

Планована діяльність впливатиме на стан повітря через викиди парів бензину, вуглеводнів фракції С12-С19, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки,парів пропанбутану. Крім того, відбуватиметься вплив на водне середовище через утворення господарських, побутових та зливових стоків.

«Система переробки нафти є закритою і відповідає сучасним вимогам. Рішення в період експлуатації об’єкту будуть забезпечувати раціональне використання ґрунту та водних ресурсів, а також будуть передбачені захисні та компенсаційні заходи», - йдеться у повідомленні.

Усі зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності необхідно надсилати до: Відділу оцінки впливу на довкілля Міністерства екології та природних ресурсів України. 03035, м. Київ, вул. Василя Липківського, 35, тел.: +38 (044) 206-31-29, e-mail: m.shimkus@menr.gov.ua, Шимкус Марина Олександрівна, начальник відділу оцінки впливу на довкілля Мінприроди України.

За даними ЄДРПОУ, засновниками ПП «Прикарпаткомплект» є житель Дніпра Гаврилов Олександр Валерійович, жителька Львівщини Любінська Іванна Іванівна та житель Богородчанщини Ковач Андрій Амброзійович.