Денис Шмигаль привітав рятувальників з професійним святом

17 вересня на площі Соборності перед обласною державною адміністрацією відбулися урочисті заходи, приурочені Дню рятувальника. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Із вітальним словом до вогнеборців звернувся голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль.

Посадовець висловив щиру подяку за нелегку і небезпечну працю рятувальників.

«Свято рятувальників - передусім вшанування щоденних подвигів сміливих і відданих своїй справі людей, які у будь який момент готові прийти на допомогу. – сказав очільник Івано-Франківщини. - Прикарпатці високо цінують вашу мужність, самовідданість, постійну готовність до найсуворіших випробувань, здатність до самопожертви задля врятування життя та охорони здоров’я громадян. Кожен ваш день – це випробування сили духу і професіоналізму, результат зразкового виконання свого професійного обов’язку».

Денис Шмигаль взяв участь у презентації «Безпека в смартфоні» та система руху туристів у Карпатах, яка відбулася в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області.

«Проекти щодо можливості відстежувати місце перебування туристів у гірській місцевості, а також впровадження програми для смартфона, яка поліпшить їх комунікацію з УДСНС покликані зробити перебування людей в гірській місцевості безпечним. А саме впровадження новітніх технологій допоможе рятівникам виконувати роботу максимально ефективно», - зазначив Денис Шмигаль.

Також сьогодні на вулиці Івана Франка відбулася презентація проекту будівництва пам’ятника Героям-пожежним. Ініціатива встановлення пам’ятника належить ветеранам служби,особовому складу та керівництву управління ДСНС в області.