На Долинщині розпочався фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва

На свято Успіння Пресвятої Богородиці у Гошівському монастирі на Ясній Горі відбувся вже традиційний V Міжнародний фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Цьогоріч він знаменується Х-ою річницею коронації чудотворної Гошівської ікони Матері Божої.

На урочисте відкриття заходу завітав голова облдержадміністрації Денис Шмигаль. Разом із священнослужителями храму управлінець привітав гостей зі святом та відзначив важливість проведення подібних фестивалів.

«Карильйонне мистецтво належить до світової культурної спадщини людства. І його осередок сьогодні є в Гошівському монастирі – одному з головних наріжних каменів не лише Івано-Франківщини, а й усієї України, звідки починається розвиток духовності та віри, - звернувся до присутніх Денис Шмигаль. - У наш час карильйонне мистецтво активно розвивається в області і свідченням цьому є створення шкіл, в яких майстерності гри на карильйоні навчаються десятки дітей».

Денис Шмигаль побажав гостям та учасникам фестивалю насолодитися мелодійним звучанням дзвонів, отримати задоволення від перебування на Ясній Горі у Гошеві – місці паломництва тисяч вірян із усіх куточків України, та почерпнути духовної наснаги.