АМКУ рекомендував Тлумачу визначити перевізника сміття на конкурсних засадах

Івано-Франківське територіальне відділення проводить дослідження діяльності суб’єктів господарювання на ринках у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

«В ході дослідження встановлено бездіяльність Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області, яка полягає у не проведенні конкурсу з визначення виконавця на надання послуг з вивезення побутових відходів у м. Тлумач, яка призвела до недопущення конкуренції на ринку надання послуг з вивезення твердих побутових відходів і містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції», - йдеться у повідомленні Івано-Франківського теруправлінні АМКУ.

З метою відновлення конкуренції на відповідному ринку адміністративна колегія Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала Тлумацькій міській раді об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області визначити виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території м. Тлумач на конкурсних засадах.

Рекомендації територіального відділення є обов’язковими до виконання.