В Івано-Франківську оновили інфекційне відділення дитячої лікарні

В Івано-Франківську у міській дитячій лікарні на вул. Чорновола відкрили оновлене інфекційне відділення грудного вигодовування та хол.

Всі палати мають свій санвузол та пеленальний столик. Крім того, кабінет старшої медсестри перенесли і облаштували там зручну двомісну палату. Всі палати відділення тепер мають нові меблі.

Директор міської дитячої лікарні Ольга Бойчук розповіла, що понад 30 років у закладі ремонтів не відбувалося. Та все змінилося, коли міська влада визначила дитячу медицину пріоритетним напрямом. Після ремонту, запевняє вона, у дітей, батьків та персоналу зовсім інший настрій. В таких умовах легше працювати, адже в дитячій лікарні мають лікувати навіть стіни.

Відділення та хол зробили максимально комфортними для дітей. Палати розфарбували у різні кольори, а на стінах з’явились яскраві малюнки.

Загалом, за останні два роки у закладі замінили всі вікна, відремонтували соматичне відділення, їдальню та весь третій поверх.

«Раніше заходив в цю лікарню і трохи депресувати починав. Зараз же заклад ремонтуємо – тут відбуваються важливі зміни. Ми визначили дитячу медицину пріоритетною. Адже маленькі франківці – це майбутнє нашого міста», – підсумував Руслан Марцінків.