Кабмін виділив кошти на ліквідацію наслідків паводку на Івано-Франківщині

22 серпня голова облдержадміністрації Денис Шмигаль із робочою поїздкою побував у Калуському районі. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

У с. Пійло керівник області провів виїзну нараду щодо проведення ремонтних робіт на мості через річку Чечва, який перебуває на балансі Пійлівської сільської ради.

Зазначимо, що під час повені у липні 2008 року міст був частково зруйновано. Протягом 2008-2012 років його відновили, проте через недостатність фінансування у повному обсязі не було виконано весь перелік робіт, які передбачалися проектно-кошторисною документацією. У результаті паводків останніх років підмито опори моста, просіли залізобетонні плити.

Під час стихії, яка трапилася 20-21 травня цього року, міст було зруйновано.

Нагадаємо, що 21 серпня 2019 року Кабінет Міністрів України за пропозицією Мінекономрозвитку виділив 120 млн грн на проведення аварійно-відновних робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Грошові кошти будуть спрямовані для подолання наслідків затоплення в низці районів двох областей, що мали місце 20 - 25 травня 2019 року внаслідок різких підйомів рівня основних річок.

Вказані кошти облдержадміністраціям із резервного фонду Держбюджету будуть спрямовані на відновлювальні роботи для усунення наслідків затоплення сільгоспугідь житлових будинків, низки ділянок автомобільних доріг державного, обласного та місцевого значення, пошкодження берегоукріплень, дорожнього покриття та інших об’єктів інфраструктури.

На ремонт мосту у с. Пійло буде виділено понад 24 мільйонів гривень. Після виготовлення кошторисної документації очікується на початок проведення ремонтних робіт. За словами Дениса Шмигаля, відновлення мосту повинно розпочатися у жовтні місяці.

Додамо, що під час робочої поїздки на Івано-Франківщину Президент України Володимир Зеленський побував у селі Пійло Калуського району. Під час зустрічі із місцевими жителями Глава держави пообіцяв посприяти у виділенні коштів на відновлення мосту через річку Чечву.