На Рогатинщині відкрили нову рекреаційну зону

21 серпня на Рогатинщині відбулось урочисте відкриття рекреаційного пункту. Про це повідомили у Рогатинському лісгоспі.

Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль, начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Віктор Сахнюк, народний депутат Едуард Прощук, голова райдержадміністрації Петро Білінський, голова районної ради Роман Гринишин, увесь дружній колектив Рогатинського лісового господарства, працівники відділу культури РДА, засоби масової інформації.

За кошти лісгоспу тут облаштували альтанки зі столами, гойдалку, пісочницю для діток, декоративні доріжки з квітами, рукомийники, вбиральню. Для зручності гостей біля кожної бесідки встановили мангали та дрова. Усе це абсолютно безкоштовно, аби кожен міг провести комфортний пікнік чи зупинитись перепочити в дорозі.

Ідею створити таке масштабне та креативне місце зустрічі з лісом запропонував головний лісничий держлісгоспу Зіновій Колісник. Ініціативу підтримали колеги, отож вже з початку липня втілювати задумане в життя. Для цього обрали місцину з розкішними краєвидами, розташовану обабіч популярної траси Івано-Франківськ – Львів і таку, куди легко дістатись мешканцям району – урочище Вилінь (неподалік села Черче).

Очільник лісової галузі Прикарпаття Віктор Сахнюк зауважив, що лісові господарства області акцентують увагу на розвитку рекреації. Новостворена відпочинкова зона – 140-ва на Івано-Франківщині і перший сучасний масштабний пункт з-поміж тих, які до кінця року заплановано спорудити у кожному лісгоспі області.

За словами директора лісгоспу Ігора Бечкала, краян чекає тут ще багато сюрпризів. Таких, як босонога доріжка – спеціально облаштована стежина для масажу стоп ніг природними матеріалами (листям, шишками, піском, корою дерев), доповнення дитячого майданчика, екостежка.

«Рогатинський лісгосп прагне створити новітній імідж лісу, щоб він не сприймався як щось далеке і нецікаве – а був сучасним другом для кожного рогатинця. Не випадково ми приурочили відкриття рекреаційного пункту до Дня Незалежності нашої держави – працьовитої, щедрої, освіченої країни. Нехай вона процвітає під мирним небом, щоб росли могутніми молоді деревця і росли нові покоління тих, хто про них піклуватиметься».