Денис Шмигаль пообіцяв вирішувати проблеми освітян

На Івано-Франківщині школи готові до початку нового навчального року, підготовка йде планово, без зривів, і перші дзвоники пролунають вчасно. Про це заявив голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль під час урочистого відкриття обласної серпневої конференції освітян краю.

«Ми знаходимось на етапі реформ, етапі зміни політичного ландшафту країни. Паралельно відбуваються реформи в медицині, освіті, зокрема походить впровадження Нової української школи. Впевнений, що реформа освіти дасть змогу в найближчі 2-3 роки забезпечити визнання суспільством важливості і вагомості професії освітян», - наголосив Денис Шмигаль.

Також посадовець зазначив, що початкова школа в області повністю забезпечена новими підручниками, а для 5-х - 6-х класів підручники будуть доставлені 15-16 вересня.

Денис Шмигаль розповів, що проблемні питання в освітній галузі Прикарпаття обговорив з головою обласної ради Олександром Сичем і є бачення спільних дій в задоволенні освітніх проблем краю.

«Я цим займаюсь і ми будемо їх вирішувати спільно з вами», - наголосив голова облдержадміністрації.

Спільно з головою обласної ради вони вручили нагороди освітянам - лауреатам обласної премії імені Івана Косика.

В роботі обласної конференції педагогічних працівників також взяв участь перший заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Учасникам зібрання було представлено Галину Микитюк - керівника новоствореного територіального органу Державної служби якості освіти України.

Присутні ознайомилися з підсумками функціонування освітньої галузі 2018/2019 навчального року та пріоритетними напрямами розвитку освіти Івано-Франківщини у 2019/2020 навчальному році, проаналізували виклики освітньої реформи, стандарти загальної середньої освіти в Новій українській школі, інші актуальні питання розвитку освіти Прикарпаття.