Надвірна отримала допомогу від чеського міста-побратима

До м.Надвірни завітала делегація з міста-побратима Крнов (Чеська Республіка) на чолі зі старостою Томашом Граділом. Про це повідомили у Надвірнянській міській раді.

«Мета візиту – підведення підсумків співпраці між нашими громадами та підписання угоди про надання благодійної допомоги громаді міста Надвірна та Надвірнянського району», - йдеться у повідомленні.

Після офіційного підписання угоди відбулась передача матеріальної допомоги. Так, Надвірнянські рятувальники отримали цього разу від чеських побратимів спецодяг для рятувальників (гумові чоботи, каски та захисні костюми), а також мотопомпи. Комунальні служби міста отримали мотокоси, а БФ «Карітас Надвірна» – мініпекарню та дитячий майданчик. Нагадаємо, що минулого року польські побратими надали Надвірнянському РВ УДСНС України благодійну допомогу у вигляді 8 комплектів амуніції для пожежників, а в 2017 році громада м.Пруднік надала пожежну машину та особисте спорядження пожежників. Вже майже 2 роки пожежний автомобіль перебуває в бойовому розрахунку надвірнянської служби порятунку.

Надвірнянська центральна районна лікарня також отримала минулого року благодійну допомогу від румунських та чеських побратимів у вигляді ноутбуків та постільної білизни, приставних столиків для лікарняних ліжок та засобів гігієни. А завдяки громаді Крнов та голови «Карітас-Крнов» Моніки Дудової надвірнянській лікарні були передані ліжка для лікарняних палат.