На Косівщині привітали 100-річну ювілярку

15 серпня свій 100-річний ювілей відзначила жителька с. Текуча Косівського району Повшенюк Марія Миколаївна. Про це повідомили у Косівській РДА.

З нагоди поважного ювілею до оселі довгожительки завітали голова районної державної адміністрації Віталій Кічеряк, голова Яблунівської об’єднаної територіальної громади Зеновій Томащук, перший заступник голови Яблунівської об’єднаної територіальної громади Ніна Бойчук, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації Назарій Максим’юк, рідні та односельці.

Народилась Марія Миколаївна в селянській сім’ї, мужньо пережила багато трагічних подій, які випали на її долю: окупацію Австро-Угорщиною, Польською і Радянською владами, Голодомор, Другу Світову війну. Все трудове життя пропрацювала на колгоспних нивах рідного села. Попри свій поважний вік ювілярка сповнена життєвих сил – співає, жартує, ще донедавна ходила до церкви на релігійні свята.

Звертаючись до Марії Миколаївни, гості побажали їй міцного здоров’я, поваги від оточуючих, любові від рідних і близьких людей – онуків, правнуків, праправнуків, які на даний час опікуються нею.

Голова районної державної адміністрації Віталій Кічеряк вручив ювілярці святковий торт та грошову допомогу.

«Прожити цілий вік дано не кожному. Ви стали свідком багатьох історичних подій, які відбувалися на теренах України. Люди старшого покоління – взірець для молоді, приклад патріотизму та любові до рідного краю. Бажаємо Вам здоров’я, любові, порозуміння з рідними», – зазначив В.Кічеряк.