СБУ викрила «кримінального авторитета» на вимаганні з підприємця 70 тисяч доларів США

Співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Івано-Франківській області «кримінального авторитета» на систематичному вимаганні великих сум грошей з представників комерційних структур.

«Оперативники спецслужби встановили, що раніше неодноразово засуджений за тяжкі злочини, зокрема контрабанду наркотиків та вимагання, уродженець Калуша штучно створював приводи для «вибивання» неіснуючих боргів з підприємців. У разі несплати грошей зловмисник погрожував комерсантам насильством та фізичною розправою», - йдеться у повідомленні пресцентру СБУ в Івано-Франківській області.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетиром від підприємця сімдесяти тисяч американських доларів.

Під час спецоперації правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з центральних вулиць Калуша при отриманні чергового «траншу» у розмірі десять тисяч доларів США.

Фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Готується обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.