Прикарпатці сплатили на третину більше податку на нерухоме майно

Платники Івано-Франківщини вже сплатили до місцевого бюджету понад 63,0 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 31,7 відсотка більше за минулорічну сплату. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

«Значне зростання сплати відбулось в зв’язку з наближенням граничного терміну сплати податку на нерухоме майно. Так, лише за липень цього року надійшло понад 21,5 млн грн податку, що в порівнянні з червнем ц.р. більше на 16,8 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2018 році.

Водночас, сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які мають в наявності квартиру, житлова площа якої перевищує 60 кв.м і будинку площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м., тобто податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри.

Крім того, розрахована сума податку на нерухоме майно, збільшується на 25 тис. грн за кожен об’єкт нежитлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 300 кв. м для квартири або 500 кв. м для будинку.

Фізичні особи-власники нерухомості повинні сплатити визначену суму податку на нерухоме майно, впродовж 60 днів з дня вручення повідомлення – рішення.

Якщо власники нерухомості, не отримали такого повідомлення-рішення, чи мають сумніви щодо об’єктів оподаткування, сум нарахованого податку, їм необхідно звернутись до податкової інспекції за місцем реєстрації для проведення звірки.