Компанія пов’язана з «Газпромом» планує добувати газ на Івано-Франківщині

Приватне акціонерне товариство «Газінвест» планує продовжити спеціальні дозволи на геологічне вивчення, дослідно-промислову розробку та видобуток газу на Чеканській та Ключівській площах в Івано-Франківській області.

Ключівська площа розташована в Косівському та Коломийському районах. В її межах розташовані населені пункти с.Нижнів, c.Великий Ключів, с.Микитинці. Площа родовища становить 112,3 квадратних кілометрів.

Чеканська площа розташована на території Косівського і Снятинського районів Івано-Франківської області та Вижницького і Сторожинецького районів Чернівецької області. В її межах розташовані населені пункти в межах Івано-Франківської області – Джурів, Рожнів, Старі Кути, в Чернівецькій – Вижниця, Банилів, Берегомет, Іспас. Площа становить 453,8 км2.

За даними ЄДРПОУ, ПАТ «Газінвест» зареєстроване в м.Тисмениці. Кінцевим бенефіціаром вказаний житель Івано-Франківська Черкасюк Володимир Сергійович.

Головою правління ПАТ «Газінвест» є Будзуляк Богдан Володимирович (1946 року народження). До 2008 року уродженець Івано-Франківська працював одним із топ-менеджерів російської компанії «Газпром».

Після виходу на пенсію, Богдан Будзуляк не припинив зв’язків з російським газовим монополістом.

Приміром, у 2016 році Богдан Будзуляк як голова Асоціації будівельників газового та нафтогазового комплексу дав коментар одному з російських галузевих телеканалів.

«У 2015 році «Газпром» перевиконав свої зобов’язання по інвестиціях в основні проекти. Приміром, вийшли на трильйонний рубіж по капітальних вкладеннях в паливно-енергетичний комплекс. Всі проекти, які планувались, мають свій початок і своє продовження. Це Північно-європейський проект-2 (мова про газопровід «Північний потік» в обхід України по дну Балтійського моря - Ред.), проект «Сила Сибіру». Всі ці підступи різні з боку європейського співтовариства і з боку інших наших противників на розвиток паливно-енергетичного комплексу впливають мало», - сказав Б.Будзуляк.

За даними європейських ЗМІ, Б.Будзуляк є членом правління компанії Blue Stream Pipeline, яка будує ще один обхідний газопровід «Блакитний потік» в напрямку Туреччини.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності ПАТ «Газінвест» необхідно надсилати до Міністерства екології та природних ресурсів України.

Поштова адреса: вул. Митрополита Василя Липківського,35, м. Київ, 03030.

Тел.: +38 (044) 206-31-43, +38 (044) 206-31-00, +38 (044) 206-31-07.

e-mail: m.shimkus@menr.gov.ua

Контактна особа: начальник відділу оцінки впливу на довкілля Шимкус Марина Олександрівна