В Івано-Франківську вшанували баскетболісток, які перемогли на університетському чемпіонаті Європи

7 серпня в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася прес-конференція студентської жіночої збірної команди з баскетболу 3х3 – золотих переможців Європейського університетського чемпіонату EUSA 2019. Про це повідомили в пресслужбі ПНУ.

У прес-конференції брали участь учасниця команди Вероніка Космач, головний тренер Юрій Процюк, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, декан факультету фізичного виховання і спорту, керівник команди Ярослав Яців, заступник начальника Управління спорту Івано-Франківської ОДА Костянтин Лисейко.

«Наша жіноча студентська команда з баскетболу 3х3, яка представляла Україну на Європейському університетському чемпіонаті EUSA, здобула золоті медалі. Ця перемога не є випадковою. Адже впродовж останніх років університетська збірна стала,зокрема,чемпіоном Європейської універсіади (2017 р.), віце-чемпіоном всесвітньої універсіади (2018 р.) і сьогодні маємо чергове підтвердження високого рівня нашої команди. Це величезна подія для українського студентського спорту, адже ми підіймаємось в європейському рейтингу. Переконаний, що наші перемоги попереду, в Китаї, на чемпіонаті світу», – розпочав прес-конференцію ректор університету Ігор Цепенда.

Ректор також подякував спортсменкам, головному тренеру команди Юрію Процюку та керівнику команди, декану факультету фізичного виховання і спорту Ярославу Яціву за переможний виступ на європейських змаганнях і запевнив про всіляку підтримку команди з боку ректорату.

«Нам вдвічі приємно. Ця перемога нам дала можливість прийняти участь у фіналі чемпіонату світу з баскетболу 3х3, який відбудеться в листопаді цього року в Китаї. У нас попереду важлива підготовка до світової першості. Ми будемо намагатися вдало виступити. Особисто мені і всій команді-баскетболісток приємно, що ректор університету Ігор Цепенда, і ректорат постійно дбають про команду, про її підготовку до змагань різних рівнів. Ми це відчуваємо і тому ставимо завжди перед собою максимальні завдання», – зазначив головний тренер команди Юрій Процюк.

Він також розповів, що жіноча студентська команда Прикарпатського університету, як золотий призер європейського чемпіонату 2019 отримала від Олімпійського комітету України своєрідний бонус – представляти Україну на перших пляжних олімпійських іграх, які відбудуться 10-16 жовтня цього року в Державі Катар. Організатором ігор виступає Міжнародний олімпійський комітет. Програма включає 18-ть видів спорту, серед яких і баскетбол 3х3.

Одна із творців цієї перемоги Вероніка Космач під час прес-конференції розповіла, що ігри із командами-суперниками були нелегкими, адже кожну секунду все змінювалося.

«Ми все здолали своєю командою і своїм духом», – наголосила Вероніка.

Декан факультету фізичного виховання та спорту, керівник команди Ярослав Яців розповів, що спортсменки повністю віддавалися кожній грі, захищаючи честь рідного університету, Прикарпаття та Держави.

«Відчути цей дух переможців – це багато чого вартує. Спортсменки всі були вмотивовані тим, що Україні в баскетболі 3х3 – одна з найсильніших країн в Європі», – наголосив він.

Під час прес-конференції чемпіонів привітав заступник начальника Управління спорту Івано-Франківської ОДА Костянтин Лисейко. Він також подякував ректору університету Ігорю Цепенді за особистий внесок у пропаганду галузі спорту та вручив йому відомчу Подяку.

Нагадаємо, студентська жіноча збірна команда з баскетболу 3х3 Прикарпатського національного університету, здобула золоті медалі Європейського університетського чемпіонату EUSA, який проходив днями в Португалії. У запеклій фінальній грі наші баскетболістки з рахунком 11:10 переграли команду Університету Айвейру (Португалія). Команда Прикарпатського національного університету, яка склала основу збірної України з баскетболу 3х3, виступила у такому складі – Вероніка Космач, Ольга Сєвакова, Тетяна Юркевічус, Олеся Малашенко. Головний тренер команди – Юрій Процюк. Керівник команди – декан факультету фізичного виховання і спорту ПНУ Ярослав Яців.

Додатково. Європейська Універсіада-2019. Шлях до перемоги команди Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника:

Відбірковий етап (Група «С»):

ПНУ ім. В.Стефаника – Віденський університет (Австрія) – 6:9

ПНУ ім. В.Стефаника – Нантський університет (Франція) – 18:8

Тель-Авівський університет (Ізраїль) – ПНУ ім. В.Стефаника – 6:21

ПНУ ім. В.Стефаника – Академія народного господарства та економіки (Росія) – 21:11

1/4 фіналу: Університет «Szechenyi Istvan» (Угорщина) – ПНУ ім. В.Стефаника – 3:21

1/2 фіналу: ПНУ ім. В.Стефаника – Геттінгенський університет (Німеччина) – 16:15

Фінал: ПНУ ім. В.Стефаника – Університет Айвейру (Португалія) – 11:10.