Денис Шмигаль зустрівся з чорнобильцями та майданівцями

На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського голова облдержадміністрації Денис Шмигаль провів зустріч з представниками обласного громадського об’єднання «Прикарпатбат Чорнобиль». Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Йшлося про врегулювання правових колізій у вирішенні питань соціального захисту цієї категорії ліквідаторів аварії на ЧАЕС, зокрема, їх пенсійного забезпечення. З відповідним клопотанням звернулися представники громадського об’єднання.

Денис Шмигаль доручив керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації підготувати звернення до Мінсоцполітики та Пенсійного фонду України щодо врегулювання відповідних положень законів та підзаконних актів.

Читайте також: Денис Шмигаль зустрівся з учасниками АТО/ООС та волонтерами

Очільник Прикарпаття запевнив представників громадськості, що порушені ними проблеми будуть детально вивчені, а за підсумками розгляду звернень облдержадміністрацією буде напрацьовано шляхи вирішення зазначених питань.

Цього ж дня голова облдержадміністрації зустрівся з представниками ГО «Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні» і учасниками Революції гідності, постраждалими від отруєння газовими сумішами, що незаконно застосовувались на Майдані. Йшлося про необхідність проведення токсикологічного обстеження цих громадян на предмет нанесення шкоди їхньому здоров’ю.

Оскільки в Україні немає відповідних лабораторій, що діагностують ці ураження, Денис Шмигаль запропонував задіяти не лише державні установи та організації, але й звернутися до міжнародних інституцій задля вирішення питання діагностики та лікування постраждалих.