У 2018 році на Івано-Франківщині здали в експлуатацію більше 400 тисяч квадратних метрів житла

У 2018 році виробництво будівельної продукції в Івано-Франківській області порівняно з попереднім роком збільшено на 17,9%, і становило 3,3 млрд.гривень. Про це повідомили у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

За індексом будівельної продукції область посіла 8 місце серед регіонів України, за обсягом виконаної будівельної продукції в цілому та на 1 особу – 12 місце.

У 2018 році частка робіт, виконаних на будівництві інженерних споруд, становила 59,2% від загального обсягу, нежитлових будівель – 25,7%, житла –15,1%.

«Протягом 2018 року на території області прийнято в експлуатацію ряд невиробничих будівель нового будівництва, серед яких будівлі підприємств машинобудування та металообробної промисловості, лісової, деревообробної та целюлозо-паперової промисловості, будівельної індустрії, виробництва будівельних матеріалів та виробів, офісні і торговельні будівлі, складські приміщення, будівлі сільськогосподарського призначення та інші. В області активно ведеться житлове будівництво: у 2018 році прийнято в експлуатацію 404,2 тис. кв. метрів загальної площі житлових будівель нового будівництва, або 294 м2 у розрахунку на 1000 осіб постійного населення (в середньому по Україні – 206 м2). За обсягом прийнятих в експлуатацію житлових будівель в цілому та у розрахунку на 1000 осіб Івано-Франківщина посіла 7 місце серед регіонів держави», - йдеться у повідомленні.

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, найбільша частка сімей нашого краю (46,1%) мають трьохкімнатне житло. Чотири кімнати і більше займає 26,8% домогосподарств, дві кімнати – 24,6% опитаних. Кожне четверте домогосподарство проживає в окремій квартирі, 73,8% – в індивідуальному будинку або його частині.

Протягом 2018 року із об’єктів соціальної сфери прийнято в експлуатацію школу, дошкільний навчальний заклад, лікувальний корпус Прикарпатського центру репродукції людини, поліклініку, фізкультурно-оздоровчий комплекс, спортивний та танцювальний зали, із об’єктів туристично-рекреаційного призначення – готелі і мотель.