Івано-Франківщині виділять 63 мільйона гривень на ліквідацію наслідків стихії

7 серпня перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка провела нараду з питань освоєння коштів та організації відновлювальних робіт на об’єктах, пошкоджених стихією на території Прикарпаття. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Надзвичайна ситуація регіонального рівня мала місце на території Богородчанського, Городенківського, Тисменицького, Надвірнянського, Калуського, Рогатинського, Снятинського, Долинського районів та Івано-Франківської, Яремчанської, Калуської, Болехівської міських рад. Стихією пошкоджено об’єкти водного, дорожнього господарства, закладів освіти, культури. Завдано значних збитків населенню області.

24 травня Президент України Володимир Зеленський видав Указ № 325 «Про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей». На виконання цього указу Кабінет міністрів України виділив для області 63,3 млн грн.

Учасники наради проаналізували інформацію щодо переліку об’єктів, які потрібно відновити за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України, обговорили ключові завдання з проведення експертиз, узгодження відповідної документації й організації першочергових робіт.

«Напрацювання дорожньої карти з метою оперативного та ефективного використання коштів сьогодні є для нас першочерговим завданням», - наголосила Марія Савка.

Довідково

Упродовж травня – червня поточного року на території області виникло п’ять надзвичайних ситуацій природного характеру. Всього паводковими водами зруйновано один житловий будинок та пошкоджено 678. Також пошкоджень зазнали 38 будівель закладів освіти, культури та охорони здоров’я. Зруйновано та пошкоджено 328,0 км автомобільних доріг, 8 км дамб, 11 км берегоукріплень, 35 автомобільних мостів та розмито 25 км берегів річок.