Андрій Хруник: Місто не має жодного стосунку до моргу

Керівник КП «Міська ритуальну службу» Андрій Хруник заявив, що міська рада не має жодного стосунку до моргу, а також неофіційних платежів, які там вимагають з громадян.

За його словами, морг є в підпорядкуванні обласного судово-медичного бюро. Так само як і до паталого-анатомічного бюро в обласній лікарні, що в Пасічній. Воно - частково в підпорядкуванні медуніверситету, частково – власне лікарні.

«У нас самих з обласним моргом стосунки не ладяться. Вони там торгують ритуальною атрибутикою без жодних правових підстав. Наш конфлікт тягнеться ще з часів, коли Роман Микула очолював КП "МРС". Ми тоді разом з ним намагались з цим явищем навести порядок. На жаль, повністю впорядкувати ситуацію не вдалося», - зазначив Хруник.

А.Хруник не заперечує, що більшість послуг, які надає «Ритуальна служба», - платні. Зрештою, таке відбувається не лише у Франківську, але й загалом в Україні та за кордоном.

За його словами, усі послуги в «Міській ритуальній службі» оплачуються офіційно і йдуть на рахунок підприємства для розвитку.

На низку послуг надається 10%-ва знижка за карткою франківця: напис на стрічці, напис на табличці, доставка похоронної атрибутики і тіла, надання холодильної камери, автокатафалк, автобус супроводу, надання ритуального залу, поховання в родинний склеп, одноразове прибирання могил. Таку ж знижку отримують власники картки і в кафе «Горянка» на поминальний обід.

Нижче – перелік та вартість послуг КП «Міська ритуальна служба».