Поліція Івано-Франківщини готова до виборів

19 липня, відбувся брифінг щодо готовності правоохоронців Івано-Франківщини до забезпечення правоохоронцями охорони публічного порядку під час позачергових виборів до Верховної Ради України. До брифінгу долучилися представники громадянської мережі ОПОРА і журналісти Франківщини. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимир Голубош наголосив, що поліцейські працюють у посиленому режимі. У главку обласної поліції у цілодобовому режимі працює ситуаційний центр, до складу, якого входять всі служби МВС.

«За період з 24 травня до поліції надійшли 98 повідомлень по 188 фактах порушення виборчого законодавства. Правоохоронцями складено 82 адміністративних протоколи. Найбільш типовими порушеннями під час перед виборчої кампанії є: відсутність відомостей про замовника – 38 звернень, пошкодження білбордів – 9 звернень, перешкоджання здійснення виборчого права – 2 звернення; порушення обмежень ведення передвиборчої агітації -3 звернення», – зазначає Володимир Голубош.

Так, для охорони публічної безпеки та порядку під час виборів залучено 1800 працівники поліції, 1036 працівників У ДСНС, 34 працівників У ДМС та 200 військовослужбовця НГУ.

Станом на 12 годину, 393 дільничні виборчі комісії отримали виборчі бюлетені, 228 взято під цілодобову охорону.

Координатор ОПОРИ Богдан Морикіт додав, що впродовж виборчої кампанії спостерігачі ОПОРИ на території Івано-Франківщини подали до поліції 76 заяв про імовірні порушення виборчого законодавства.